Verslábakon állt az iskola

Publikálva: 2024. április 16.

Április második hetében versek, verslábak, rímek vették át az uralmat a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közösségi tereiben és környezetében. Az intézmény egy egész héten át tartó programsorozattal ünnepelte a magyar költészet napját.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola megadta a módját az ünneplésnek, és április második hetét teljes egészében a magyar költészet napjáról való megemlékezésnek szentelte.

Az intézmény csatklakozott  a „Posztolj verset az utcára!” című  országos felhíváshoz, melynek eredményeként a gyermekek kézzel lemásolt kedvenc verseit olvasgathatták az érdeklődők az iskola bejáratánál. Mintegy 130 kifüggesztett költemény díszítette az utcafrontot. A kedvencek között a tananyagból ismert klasszikusok mellett  a kortárs irodalom képviselőinek művei is helyet kaptak. Az esemény a közmédia érdeklődését is felkeltette.

 

 

Másik fontos lépés a „Versbazár” című pályázat meghirdetése volt, melynek keretében az iskola versírásra ösztönözte tanulóit. Három kategóriában születtek alkotások, és a legjobbakat az április 11-én megtartott „Versünnepen” hallhatták a jelenlévők az ifjú költőpalánták tanárainak előadásában.

Ugyanezt a napot egy városi szintű szavalóverseny lebonyolításával koronázták meg, melyen a társintézmények verset szerető diákjai mérhették össze tudásukat. A versenyzők már az utcán megérezhették a falak között uralkodó hangulatot, hiszen az iskola bejáratánál aszfaltra írt rímek fogadták őket.

 

 

A héten több alkalommal is a rendhagyó irodalomóráké volt a főszerep a Tabánban. A Somogyi-könyvtár, valamint a Szegedi Nemzeti Színház munkatársai tartottak interaktív foglalkozásokat és drámapedagógiai órákat a gyerekeknek.

Április második hetében tényleg az irodalom, főként versek, rímek uralták a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola életét, mondhatni, hogy egy hétig verslábakon állt az iskola.

Menü

Navigáció