Újraélesztésből jeles

Publikálva: 2019. október 7.

2019. október 3-án újraélesztési rekordot döntöttek a szegedi középiskolások. A versennyel egybekötött rekordkísérleten részt vevő iskolák, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, valamint a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai 200 babán 2 órán keresztül végezték az újraélesztési gyakorlatokat. Összesen 2450-en járultak hozzá a rekord felállításához.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztálya szervezésében megvalósuló programnak a Szeged Városi Sportcsarnok adott otthont.

A közel kétórás rendezvénnyel a szervezők a használható és szakszerű újraélesztés tudására kívánták a figyelmet irányítani, melynek alkalmazásával jelentősen javulhatnak a bajba jutottak túlélési esélyei. A Guinness-rekord felállításában a mentők, a honvédelem, a rendvédelem és a katasztrófavédelem is közreműködött.

Három köznevelési intézmény – köztük a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és Szegedi Deák Ferenc Gimnázium – több száz tanulója járult hozzá a „Adott helyen, egyszerre végzett legtöbb újraélesztési gyakorlat” elnevezésű kísérlet sikerhez. Összesen 2450-en szorgoskodtak 200 baba körül.

Az iskolák közötti versenyben a Radnóti szerezte meg az első helyet, nyereménye egy félautomata defibrillátor volt.


Menü

Navigáció