Újabb színfolt az iskolai színjátszás palettáján

Publikálva: 2024. március 25.

2024. március 21-én a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került megrendezésre a Szegedi Tankerülti Központ intézményeit hadra szólító I. Tankerületi Színjátszó Fesztivál. A szervező és egyben ötletgazda iskola maga is aktív részese volt a hagyományteremtő céllal meghirdetett kulturális eseménynek.

2024. március 21-én nagy volt a nyüzsgés a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Ezen a napon zajlott az  I. Tankerületi Színjátszó Fesztivál, melyen hét tankerüeti iskola drámacsoportja mutatkozott be.

Egyeseket a játék öröme,  másokat a gyakorlás lehetősége, a szerepléshez köthető kiteljesedés érzete, megint másokat a szakmai visszajelzés igénye vonzott a Tabánba. Volt, akit a színészi pálya iránti érdeklődés, a karrierépítés ösztönzött részvételre, esetleg egy nagyobb versenyre való felkészülésként tekintett az eseményre, de olyan is akadt, aki a móka kedvéért, egy nagy közösségi élményért jött el.

Akárhogy is, de jól debütált  az I. Tankerületi Színjátszó Fesztivál.

A csoportok munkáját háromtagú zsűri értékelte. Nem volt könnyű az összehasonlítás, hiszen a darabok kiválasztására, bemutatására vonatkozóan nem volt különösebb megkötés. Ki-ki az érdeklődése szerinti előadással nevezhetett.

Helyezések sem születtek. Oklevél és a teljesítményről alkotott szakmai vélemény, jótanács dukált mindenkinek.

Kétség sem férhet hozzá, hogy egy vidám, tartalmas, szép délutánnal gazdagodtak a résztvevők. És szinte bizonyos, lesz jövőre is Tankerületi Színjátszó Fesztivál.

 

 

Menü

Navigáció