Tollaslabdázásból csillagos ötös

Publikálva: 2023. május 8.

A bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az egyik legnépszerűbb sportág a tollaslabda. Az intézmény diákjai minden évben kiváló versenyeredményeket érnek el. Áprilisban a Tollaslabda Diákolimpia vármegyei és területi fordulóiban remekeltek, melyeknek helyszíne is Bordány volt.

Az egyéni sportok közül a tollaslabda a legnépszerűbb Bordányban.” – kezdte beszámolóját Ocskó Zoltán, az intézmény igazgatója.

 

Bálint Lászlónét, Kati nénit szinte mindenki ismeri a településen. A tollaslabdaedző munkájának köszönhetően évről-évre kiváló eredményeket érnek el a sportoló fiatalok.

 

2023. április 1-jén a Bordányi Sportcsarnok adott otthont a Tollaslabda Diákolimpia Csongrád-Csanád vármegyei döntőjének, amelyen az iskola 16 tanulója indult. 14 fő tovább is jutott a területi döntőbe, amelyet ugyancsak Bordányban rendeztek meg 2023. április 15-én.

 

Itt Békés vármegye és Csongrád-Csanád vármegye legjobbjai mérték össze erejüket, és küzdöttek meg az országos döntőben való versenyzés jogáért.

 

Ezúttal is kiválóan szerepeltek a bordányi iskola diákjai, a versenyen részt vevő 14 tanulóból 6 főnek sikerült bejutnia az országos megmérettetésre.

 

Az iskola nemcsak jelenlegi tanulóira büszke. Egykori tanítványai közül - akik szintén szorgosan látogatják a helyi edzéseket - 5 főnek ugyancsak sikerült elérnie, hogy versenyezhessen az országos döntőben. Így májusban mindösszesen 11 tanuló képviselheti Bordányt Kiskunfélegyházán, a legjobbak versenyén.

 

Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola döntőre készülő tollaslabdázói és területi eredményei:

 

II. korcsoport leány „B” kategória: Tari Natália I. hely, Molnár Lilien II. hely

IV. korcsoport leány „B” kategória: Sándor Anna  I. hely, Frank Hanna II. hely,

IV. korcsoport fiú „B” kategória: Sándor Bertalan III. hely, Hődör Dávid Zalán IV. hely

 

Eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a további versenyzéshez!

 

Menü

Navigáció