Tízpróbás természetvédők

Publikálva: 2021. május 11.

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola idén rendhagyó módon csatlakozott a Föld Napja mozgalomhoz. A tanulók kihívások teljesítésével járultak hozzá a környezettudatos magatartás demonstrálásához. Tíz próba közül választhattak.

A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola évről évre tankerületi szintű versenyt rendez a Föld Napja alkalmából. A pandémia azonban most közbeszólt.

Az intézmény új utakat keresett annak érdekében, hogy idén áprilisban is méltó módon tisztelegjen a Föld Napja előtt.

 

Először is egy nap helyett egy teljes hetet szentelt a „Ne várj másokra, rajtad is múlik bolygónk jövője!” címmel meghirdetett környezetvédő programnak, és az alábbi tíz kihívást fogalmazta meg, amelyek közül a diákok egyénileg vagy csoportosan teljesíthették az általuk választott próbatételt.

 

1.      Ültess legalább egy fát!

2.      Fedezd fel a természet szépségeit!

3.      Nejlonzacskó nélkül vásárolj!

4.      Tarts húsmentes napot!

5.      Alkoss a földről, a földért!

6.      Ültess haszonnövényeket!

7.      Szelektáld a hulladékot!

8.      Közlekedj izomenergiával!

9.      Csapvizet igyál!

10.  Gyűjtsd össze a természetet károsító szemetet!

 

A teljesítést fotókkal igazolhatták a tanulók.

Mindenki nagy örömére szolgált, hogy a legtöbb gyerek nem csak egy kihívást választott, sőt voltak olyanok is, akik mind a tízet teljesítették. Az intézmény pedagógusai közül is többen csatlakoztak a projekthez.

Tanulóink a kihívások teljesítése során jobban megismerték környezetüket, tapasztalatokat és élményeket szereztek a természetben. Hisszük, hogy gyermekeiken keresztül szüleik környezethez való viszonyát is képesek vagyunk formálni! Vigyázzunk magunkra, egymásra, környezetünkre! Összefogással, felelős viselkedéssel és tettekkel megóvhatjuk a Földet!” – fogalmazta meg gondolatait a programról Lakatos Gabriella, a reál munkaközösség vezetője.

Menü

Navigáció