Tíz perc rádiószínház

Publikálva: 2019. október 9.

Tíz perc rádiószínház címmel a tankerület nyolc köznevelési intézményében indult útjára az a programsorozat, mellyel a Szegedi Pinceszínház kínál minőségi irodalmi élményeket az iskolarádiót működtető és az első kísérleti évad megvalósításában szerepet vállaló iskolák diákjai számára.

A Szegedi Pinceszínház a gyermekek kultúra iránti érzékenységét, színházi és irodalmi érdeklődését kívánja erősíteni a magyar klasszikus és kortárs irodalom írásaiból, novelláiból válogatott művek rádiójáték formájában történő bemutatásával.

Az elképzelések szerint havonta egy író műveit dolgozzák fel, heti egyszeri leadással a nagyszünetben, így lehetőség van egy adott szerző több művét is megismertetni a gyerekekkel, vagy egy hosszabb művet részletgazdagon bemutatni.

Az októberi műsortervben – igazodva az életkori sajátosságokhoz – Móra Ferenc meséinek és Karinthy Frigyes humoreszkjeinek a feldolgozása szerepel.

A kezdeményezéshez az első kísérleti évadban a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, a Szegedi Dózsa György Általános Iskola, a Szegedi Jerney János Általános Iskola, az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Béke Utcai Általános Iskola csatlakozott.

Az ötlet megvalósításában részt vevő intézmények nagy várakozással tekintenek a Pinceszínház kulturmissziójára, és az iskolarádiókat örömmel állítják a célok elérésének szolgálatába.

 Képen: Akcióban a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola iskolarádiósai


Menü

Navigáció