„Tanulj cirkuszt!”

Publikálva: 2022. december 5.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola diákjai szeptember 15-én és december 1-jén a Fővárosi Nagycirkusz „Tanulj cirkuszt!” elnevezésű kiemelt oktatási programján vehettek részt. A kihelyezett készségfejlesztő foglalkozások a gyerekek aktív részvételével zajlottak.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolában szeptember 15-én és december 1-jén nagy volt az öröm.  A diákok 4-4 tanórában a Fővárosi Nagycirkusz „Tanulj cirkuszt!” elnevezésű programjával ismerkedhettek meg, méghozzá hazai pályán.

A testneveléshez kapcsolódó kihelyezett foglalkozások a gyerekek aktív részvételével zajlottak.

A diákokhoz rendkívüli módon közelálló cirkuszművészeti programról Czibuláné Arany Szabó Ágnes intézményvezető így számolt be:

„A Fővárosi Nagycirkusz által biztosított szakember segítségével a foglalkozások során tanulóink megismerkedhetnek a különböző cirkuszi alaptechnikákkal és mozgásformákkal. A cirkuszi kellékeken keresztül az artistaművészet fejlesztő hatásait sajátíthatják el a diákok. A zsonglőrködés közben végzett gyakorlatok nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, és segítik őket koncentrációjuk és mozgáskoordinációjuk javításában. Ez a különleges mozgásforma fejleszti a két agyfélteke összehangolt működését, és javítja a koncentrációs képességet, fejlődik a vizuális feldolgozás, a mozgásirányítás, a ritmusérzék.

„Felső tagozatos osztályaink diákjai nagy lelkesedéssel, fegyelmezetten és végig kitartó figyelemmel vettek részt az órákon. Hornyák István készségfejlesztő zsonglőr nemcsak ügyességével, hihetetlen pedagógiai érzékével varázsolta el tanulóinkat és tanárainkat, hanem kitartásával, lelkesedésével, hivatástudatával és a cirkuszművészet – ezen belül a zsonglőrködés – iránti elkötelezettségével is.

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy diákjaink közelebb kerülhettek a cirkuszvilág művészetéhez!”

Menü

Navigáció