Sándorfalvi sikerek a Topolyai Zenei Napokon

Publikálva: 2023. március 21.

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kimagasló teljesítményt nyújtottak a vajdasági Topolyai Zenei Napokon. A jazz gitár szakos Mohai Szilárd Zoltán és a jazz zongorista Tóth Sándor I. helyezést ért el a nagy hagyományokkal bíró nemzetközi versenyen.

Idén márciusban már tizenötödik alkalommal rendezték meg a Topolyai Zenei Napok rendezvénysorozatát. A nagy múltú versenyen több mint háromszáz, zenei tanulmányokat folytató fiatal vett részt. Ezúttal is vonósok, fúvósok, gitárosok, zongoristák, kamarazenekarok és jazz tanszakos diákok számára nyílt lehetőség a megmérettetésre. 

A Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai kiváló eredménnyel térhettek haza a nemzetközi eseményről.

 

Mohai Szilárd Zoltán (jazz gitáros) és Tóth Sándor (jazz zongorista) is I. helyezést ért el.

 

Mohai Szilárd Zoltán szólistaként indult a nemzetközi versenyen, és 100 ponttal lépett a mezőny élére jazz gitár kategóriában. Felkészítője: Nagy Ádám.

Kísérőzenekarának tagjai: Nagy Ádám (gitár), Kaszás Kristóf (dob) és Kaszás László (basszusgitár).

 

Tóth Sándor - Blaho Attila növendéke - jazz zongora kategóriában 98 ponttal ért el ugyancsak I. helyezést.

 

A jazz oktatása terén egyedülálló térségi munkát végző Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola ismét bizonyított.

 

A kimagasló eredményhez mind a diákoknak, mind tanáraiknak szívből gratulálunk!Fotón: Mohai Szilárd Zoltán és Tóth Sándor

Menü

Navigáció