Robotika határon innen és túl

Publikálva: 2019. november 18.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola 2019. november 6-án vajdasági vendégeket fogadott, akik azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy bepillantást nyerjenek a robotika szakkör munkájába. Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájának pedagógusait Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és Kazi Mária, a vendéglátó intézmény vezetője köszöntötte.

A vajdasági Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájából három pedagógus érkezett Mórahalomra azzal a szándékkal, hogy a robotika oktatásában élen járó intézmény munkájába betekintést nyerjen, és az itt működő robotika szakkörhöz hasonló foglalkozás beindításához tapasztalatokat gyűjtsön.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket. Kiemelte a térség iskolái közötti tudástranszfer fontosságát, valamint a korszerű, fejlesztésorientált kezdeményezések támogatásának jelentőségét.

A mórahalmi iskola tanulói nagy lelkesedéssel készítették elő és programozták a robotokat a bemutatóra. Munkájukat Farkas Zsuzsa és Kazi Mária irányította.

A szakköri bemutató után a jelenlévők megvitatták a további együttműködési pontokat és lehetőségeket. A vendégek konkrét ötleteket is kaptak a sikeres induláshoz.

A jövőben a két iskola pedagógiai-szakmai kapcsolata minden bizonnyal folytatódik, és a későbbi tapasztalatcseréknek is köszönhetően kiteljesedik.


Menü

Navigáció