Országos versenyen sziporkáztak a domaszéki kisdiákok

Publikálva: 2019. november 6.

A Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két projektje is „Minősített eTwinning Projekt” címet nyert el októberben, és kiválóan szerepelt az országos megmérettetésen. A "HuLLáMoK HáTáN" és a „Sziporkák” elnevezésű projektmunka sikere láttán elmondhatjuk, az iskola tanulói idén is sziporkáztak a döntőben.

Az iskola igazi eTwinning éllovas. Elismerésben részesülő projektjeinek számát ezúttal a vízzel foglalkozó "HuLLáMoK HáTáN", valamint a tűz témakörét feldolgozó „Sziporkák” bővítette.

Az eTwinning program lényege, hogy keretei között együttműködő csoportok hozzanak létre izgalmas, érdekes és fantáziadús projekteket.

Ennek megfelelően a 4.b osztályos domaszéki diákok a „HuLLáMoK HáTáN” elnevezésű munkában két határon túli magyar gyerekcsapattal (Tornagörgő SK, Varsolc RO) dolgoztak együtt a sikerért.

Ugyancsak a 4.b jeleskedett a „Sziporkák” projektben is. Ezúttal a Szegedi Orczy István Általános Iskola volt a partnerintézmény. Az évek óta szoros együttműködést ápoló két iskola ötletekből kifogyhatatlan pedagógusai: Mataisz Zsuzsanna és Kiss Mónika. Az Orczy 2.a osztálya tökéletes társnak bizonyult.

Az átfogóan jó színvonaláért mind a „Sziporkák”, mind a "HuLLáMoK HáTáN” elnyerte a „Minősített eTwinning Projekt” címet, sőt az utóbbi „Európai Minősített eTwinning Projekt” lett.

Egy online fordulót követően mindkét csapatmunka bejutott a Nemzeti eTwinning Verseny október közepén megrendezett döntőjébe.

Az országos megmérettetésen kiváló eredmények születtek. A „HuLLáMoK HáTáN” 2., a „Sziporkák” projekt pedig 3. helyezést ért el az általános iskolák kategóriájában.

A szép eredményhez gratulálunk, és várjuk az újabb ötleteket!


Menü

Navigáció