Nőnapi plakátverseny

Publikálva: 2023. március 16.

A Szegedi Deák Ferenc Gimnázium - hat másik európai iskolával folytatott eTwinning programjához kapcsolódóan - plakátversenyt hirdetett "Példaképeink" címmel. A versenyen női példaképeiket mutathatták be a diákok. Az ünnepélyes eredményhirdetésre stílusosan március 8-án került sor.

A Szegedi Deák Ferenc Gimnázium plakátversenyt hirdetett "Példaképeink" címmel. A hat másik európai iskolával folytatott eTwinning programjához kapcsolódó verseny során az intézmény arra kérte a diákokat, hogy mutassák be női példaképeiket. A plakátok az iskola által tanított öt nyelv bármelyikén készülhettek, fontos volt azonban, hogy az adott nyelv kultúrájához kapcsolódjanak. A bemutatott példaképek között szerepelt többek között Maria Montessori, Olympe de Gouges, Anne Frank vagy Coco Chanel is.

Az eTwinning programban részt vevő egyik partneriskola felajánlotta, hogy fogadja a plakátversenyen győztes diákokat annak érdekében, hogy kölcsönösen megismerkedjenek egymás példaképeivel, és közös munkában dolgozzák fel, mit jelent a siker, milyen egy példamutató életút. 

„Iskolánkba 65 pályamű érkezett. A jeligével ellátott plakátokat háromfős bizottság zsűrizte, majd a beérkezett munkákat kiállítottuk. A galéria ünnepélyes megnyitójára és az eredményhirdetésre március 8-án, nőnapon került sor. Utazást öt diák nyert, nyelvenként egy fő, de sokan egyéb díjazásban is részesültek: egyesek pontokat szereztek a következő tanévben esedékes Erasmus+ utazás válogatójához, a közönségdíjasok pedig könyveket kapnak.” – mondta Faragó Klára, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium igazgatója.

Az utazásig a kiválasztott öt diáknak három felkészítő foglalkozást szerveznek, amelyeken egyrészt ország- és régióismeretet nyújtanak Baszkföldről, másrészt felkészítik a diákokat egy interkulturális programra.

 

A diákok hazatérés után egyéni beszámolót írnak a baszk diákokkal végzett közös munkáról és az ennek során szerzett tapasztalatokról, különös tekintettel arra, milyen hasonlóságok, illetve különbségek fedezhetők fel az életutak között. A nyertesek vállalják azt is, hogy különböző disszeminációs rendezvényeken vesznek majd részt.

 

A plakátverseny lezárult ugyan, de a munka csak most kezdődik igazán!

Menü

Navigáció