Nemzetközi győzelem asztrofotózásból

Publikálva: 2024. február 15.

A Londonban megrendezett European AstroFest 2024. csillagászati találkozón a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, Haluska Lili szenzációs sikert ért el. Az asztrofotós verseny 18 év alattiak kategóriájának abszolút győztese lett.

2024. február 2-3-án rendezték meg Londonban Európa egyik legnagyobb csillagászati rendezvényét, a European AstroFest elnevezésű konferenciát.

A találkozón a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, Haluska Lili (11.D)  szenzációs sikert ért el. Látványos asztrofizikai képét a legjobb fotók közé választották, a rendezvényen kiállították, és az Astronomy Now csillagászati szakportál által szervezett asztrofotós versenyen képével abszolút győztese lett a 18 év alattiak kategóriájának.

Lili alábbi fényképén a téli égbolt egyik látványos részlete látszik. A pásztázott rész a fenséges Kaszás csillagképben ábrázolja a Láng-ködöt, valamint az IC434-es ködmező alján sötét felhőként kirajzolódó Lófej-ködöt. A két köd között ragyogó fényes csillag az Orion övének legdélibb csillaga, az Alnitak.” – olvasható az iskola honlapján.

 

 

A rendkívüli eredményhez szívből gratulálunk!

Menü

Navigáció