Nagyszabású szakmai projektet zárt a Kollégium

Publikálva: 2023. június 1.

A Szegedi Városi Kollégium a Tisza témakörét érintően egész tanévet átfogó szakmai projektet valósított meg. A nagyszabású programot májusban zárták, de hatása még ezt követően, a középiskolásoknak szervezett és KÖ7 néven elhíresült városi eseménysorozat alkalmával is érezhető lesz.

A Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézménye által koordinált Tisza-projekt a folyó minél több szempontból történő megismerését célozta.

 

A tanév során számos programelemet valósítottak meg, egyebek között meghirdettek egy művészeti pályázatot is, melynek témája természetesen a Tisza ábrázolása volt. Három kategóriában pályázhattak a gyerekek, és alkotói munkájuk eredménye a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban megrendezett képzőművészeti, irodalmi és fotókiállítás lett.

A bemutatón megtekinthetők voltak a Tisza-projekt korábbi programjain készült fotók, diákalkotások, makettek, videók is.

 

Az április 18-án megnyitott tárlatot egészen május 22-ig láthatták az érdeklődők.

 

A kiállítást Dr. Tóthné Facskó Zsuzsánna tagintézmény-vezető nyitotta meg, majd Dérné Bozóki Éva, a projekt koordinátora számolt be a Tisza-projekt állomásainak tevékenységeiről, azok eredményeiről. A Janikovszky Kollégium diákjai a Tiszáról szóló versekkel, illetve Petőfi „A Tisza” című versének megzenésített változatára készült, Kovács Nóra tanárnő által koreografált tánccal színesítették a rendezvényt. 

 

A Tisza-projektet záró rendezvénynek szintén a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár adott otthont a Magyar Természet Napján. A Szegedi Városi Kollégium öt tagintézményének diákjai egy-egy csapatot alkotva vetélkedtek a tanév során megszerzett ismereteikből. Ekkor kapták meg jutalmukat a művészeti pályázat nyertesei is.

A kiállítás ezen a helyszínen bezárt ugyan, de anyaga vándorútra kelt, és a középiskolásoknak szervezett, KÖ7 néven közismert városi eseménysorozat keretében a Szent-Györgyi Albert Agórában tekinthető meg május 30-tól június 16-ig.

„Megkérdeztük a diákok és a projektben részt vevő pedagóguskollégák véleményét is az egész programról, és ezt figyelembe véve tervezzük a jövő évi projektünket.” – mondta Dr. Tóthné Facskó Zsuzsánna tagintézmény-vezető a következő tanévi tervekről.

Mindenki várja a folytatást!

Menü

Navigáció