Merre tovább?

Publikálva: 2023. november 2.

Kicsiket és nagyokat egyaránt foglalkoztat a kérdés: az általános iskolai éveket követően merre induljanak majd tovább, milyen érdekes, izgalmas területek keltik fel az érdeklődésüket, mit és mire figyeljenek. A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium hagyományos pályaorientációs napja ezekben a kérdésekben igyekezett tanulói segítségére lenni.

A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium idén is megszervezte őszi pályaorientációs napját.

Hagyományossá vált, hogy az alsó tagozatosoknak, illetve az 5. és 6. osztályos tanulóknak az osztályfőnökök szervezik meg a délelőttöt.

Szakmákkal kapcsolatos játékos vetélkedőket tartottak, a város különböző üzemeit, munkahelyeit látogatták meg….

Ellátogattak pékségbe, mentőállomásra, tűzoltósághoz, postára, autószerelőhöz, meghívást kaptak a polgármesteri hivatalba. Az iskola konyháján belekóstolhattak a szakácsok munkájába.

Az állattenyésztés, valamint a növénytermesztés szépségét és nehézségét is megismerhették.

Rengeteg élményt szereztek, sok-sok szakmát megismertek…. 

A 7. és 8. évfolyamos diákoknak a környező középiskolák képviselői mutatták be saját intézményüket. Hasznos információval szolgáltak, bemutatókat tartottak. A Pályaválasztási Tanácsadó munkatársai is bővítették tanulóink szakmákkal kapcsolatos tudását.” – mondta Ménesiné Molnár Erika igazgatóhelyettes.

Kilenc középiskola fogadta el az intézmény meghívását, és ismertette meg a jelenlévő diákokkal szakmai-pedagógiai kínálatát.

Az új élményekben és ismeretekben bővelkedő pályaorientációs napon volt jócskán látnivaló kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Menü

Navigáció