Megújult a KEVE oktatását segítő iskolai KRESZ-pálya

Publikálva: 2023. október 20.

Az elmúlt évben 40. évfordulóját ünneplő Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában megújult a KEVE oktatását segítő iskolai KRESZ-pálya. Az egyik szegedi taxitársaság, amely ugyancsak 40 éves - a közös célok demonstrálásaként - kollégái munkaerejét adta a megújuláshoz.

Az egykori Rókusvárosi II. Számú, ma Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában megújult KRESZ-pályát vehettek birtokba a diákok október hónapban.

Az elmúlt évben fennállásának 40. évfordulóját ünneplő köznevelési intézménynek a megvalósításban az ugyancsak 40 éves egyik szegedi taxitársaság kollégái segítettek munkaerejükkel.

A biztonságos közlekedés ismereteinek elsajátítását kiemelten fontos feladatnak tartja mindkét fél, így kézenfekvő volt az összefogás kérdése, melyet az azonos életkor csak erősített.

Az iskola történetéhez az is hozzátartozik, hogy egyike volt azon két intézménynek, ahol 2017-ben a Szegedi Tankerületi Központ - az országban először - útjára indította a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű, közlekedési alapismeretek átadását célzó programot.

A felmenő rendszerű oktatás itt már a 7. évfolyamnál tart, és nagy lendülettel, kitartással, elkötelezettséggel folytatódik tovább.

Az idő nem kímélte az udvaron létesített tanpályát, melynek megújítása időszerűvé vált. Ehhez a szükséges festéket a tankerület biztosította, a 40 éves taxitársaság kollégái pedig - a közös célok demonstrálásaként - az iskola segítségére siettek meglepetésből.

 

A tanulók már másnap birtokba vették a felújított pályát.

 

Menü

Navigáció