Megállás nélkül zene!

Publikálva: 2022. július 4.

A zeneoktatásáról országosan is ismert Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola nagyon aktív periódust hagyott maga mögött. A tanév utolsó három hónapja különösen eseménydúsra sikerült. Akár mottóként is választhatta volna az intézmény: Megállás nélkül zene!

A mindenki által csak STAMI-ként emlegetett művészeti iskola április 8-án csatlakozott a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének felhívásához, és jótékonysági hangversenyt szervezett a Kárpátalján élők megsegítésére. Diákok és tanáraik a zene hangján fejezték ki együttérzésüket, és a koncert során befolyt adományokkal támogatták a háborús övezetből menekülő családokat.

 

Néhány nappal később hangszersimogatót tartottak az óvodások részére. A program egyrészt óriási zenei élmény volt a csöppségek számára, másrészt a hangszerválasztás kérdésében nyújtott nagy segítséget a családoknak.

 

Az intézmény május elején 11. alkalommal szervezte meg az Országos Elektronikus Zenei Találkozót, ahol ötven zeneiskolás mérte össze tudását.  A versenyre szintetizátoron játszó tanulók és kamaracsoportok nevezését várták.  A rendezvény kiváló fóruma volt a zeneoktató pedagógusok találkozásának, a szakmai tapasztalatcseréknek is.

A programon szép sándorfalvi sikerek születtek: Antal Nikoletta (szintetizátor) – kiemelt nívódíj, Vass Olivér Bence (szintetizátor) – dicséret, Rokolya Ramón (szintetizátor) – dicséret.  Felkészítő: Varga Rudolf.

Fotó: Intézményvezetői programnyitó


Május közepén, a Szeged Napja rendezvénysorozaton több alkalom is nyílt a bemutatkozásra. A könnyűzene térségi bázisiskolájaként emlegetett intézmény közel száz zenész tanulója léphetett fel különböző helyszíneken a szegedi közönség előtt. 

Fotó: STAMI-fellépők Szeged Napján


Májusban a település társintézményei, a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola, valamint a Pipacs Óvoda családi napja sem nélkülözte a STAMI diákjainak zenés produkcióit. 

Fotó: Citerás növendékek a Pipacs Óvoda családi napján


A művészeti iskola fontosnak tartja a helyi közösségi életben való szerepvállalást, szívesen, sőt tudatosan szerepelteti diákjait a legkülönbözőbb eseményeken. Megragad minden fellépési lehetőséget, hiszen azt vallja, hogy a legjobb zenetanulási módszer maga a zenélés.

 

Júniusban a művészeti iskolák szokásos tanév végi tevékenysége mellett már a nyár programjainak tervezése folyt. 

 

A 16. Sándorfalvi Könnyűzenei Tábor június 27. és július 01. között kínált kiváló lehetőséget a zenés pihenésre, a tanulmányok tábori keretek között történő folytatására. A cél ezúttal is az volt, hogy a növendékek örömöt leljenek és örömöt okozzanak a zene segítségével, mindemellett pedig önbizalmuk növekedjen, személyiségük érlelődjön. A kötetlen egyhetes program során minden este koncerttel ért véget. 

Fotó: Koncertismertető tábori plakát

 

Kétségtelen, hogy az intézmény pedagógiai tevékenységének egyik legfőbb jellemzője: Megállás nélkül zene!

 

 

Menü

Navigáció