Márciusi programkavalkád

Publikálva: 2022. április 1.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola diákjai egészen bizonyosan nem unatkoztak márciusban. Változatos programok megvalósításával intettek búcsút a hónapnak, mi több, az áprilist is hasonlóan színesre tervezik.

Az intézmény idén márciusban ismét csatlakozott a Pénz7 elnevezésű programhoz, melyen az iskola apraja és nagyja is részt vett. Az alsósok perselyt készítettek, és csoportmunkában megbeszélték a családi költségvetéshez kapcsolódó fogalmakat. A felsősök Pénz7 Kahoot! feladatokat oldottak meg pénzügyi ismereteik bővítése érdekében. A 6. és 8. osztályokban szakemberek tartottak előadásokat a pénzügyi tervezés fontosságáról, vállalkozói ismeretekről, a pénz történetéről, banki ügyintézésről. Önkéntes segítők voltak: Dr Nagy Norbert (orvos-közgazdász), Répás Norbert (üzletvezető), Ábrahám Krisztián (a Kiskunsági Nemzeti Park oktatási referense), Csehóné Lázár Katalin (az MKB Bank fiókvezetője).

Még javában zajlottak a pénzügyi ismeretterjesztő programok, de már az 1848-as szabadságharcról való megemlékezésen dolgoztak. Március idusán nagyon színvonalas kisfilmmel állítottak emléket a történelmi eseményeknek. Az ünnepi dekoráció is színes, ötletes volt, több esetben - túl a szemet gyönyörködtető látványon - az intézmény szemléletformáló törekvését, a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is tükrözte. A kupakokból összeállított kokárda elkészítéséhez sok kis szorgos kéz kellett.Március a névadó iránti tisztelet hónapja is. Az eredetileg Rózsa Ferenc Sugárúti, majd Fő Fasori Általános Iskola nevet viselő intézmény 2008-ban vette fel Gregor József világhírű operaénekes nevét. Az idők során szép hagyománnyá vált a József-napi koszorúzás a névadó mellszobránál.


Március 21-én a „Húzz te is felemás zoknit!” elnevezésű kihíváshoz csatlakoztak. Az iskola diákjai és dolgozói egyaránt részt vettek a Down-szindróma világnapja alkalmából meghirdetett programban. 

Március 22-én pedig - két év kihagyás után - ismét sikerült megrendezniük a Víz világnapjához kapcsolódó tankerületi vetélkedőt. A Szegedi Vízmű ZRT. támogatásával, online formában megvalósított vetélkedőn Szegedről és a környező településekről 10 általános iskola 30 tanulója mérte össze tudását 3 fős csoportokban. A versenyfeladatok a „víz” projektszintű feldolgozására épültek. Első helyen a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola végzett. Második a Szegedi Orczy István Általános Iskola, harmadik pedig a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata lett.

A Gregor Iskola sem nélkülözte a jelentős versenyeredményeket. Március egyik kiemelkedő hozadéka a Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjén elért 3. helyezés. Versenyzők: Simon Eija, Kürti Luca, Kis Ákos, Borsos Szabolcs (7. b osztály). Felkészítők: Kovács Judit, Horváthné Nagy Ildikó, Szegi József.

Hasonló színvonalas eseményeket kívánunk a jövőben is!

 

Az iskolából a március nemzeti színű angyalszárnyakon röppent tovább.


Fotók forrása: Szegedi Gregor József Általános Iskola


Menü

Navigáció