Magyar rekord életmentésből

Publikálva: 2023. október 20.

A Szegedi Tankerületi Központ elkötelezett az egészségmegőrző programok, a rendkívüli egészségügyi helyzetek felelős kezelését oktató fórumok támogatásában. Iskolái az október 16-án megrendezett életmentési rekordkísérletben is aktívan vettek részt, a programon megjelenő közel 8000 főből több mint 4800 tanuló a Szegedi Tankerületi Központ intézményeiből érkezett.

Az Újraélesztés Nemzetközi Világnapján a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya alapszintű (BLS) újraélesztési rekord elérését tűzte ki célul.

A szegedi Pick Arénában 2023. október 16-án több ezer diák gyűlt össze, hogy megtanulja ezt a technikát, hiszen a rendkívüli egészségügyi helyzetek felelős kezelését oktató fórumok egyik kiemelt területe az életmentés gyakorlása.

A „Ments velünk életet” elnevezésű rekordkísérlet során egymást váltották a csoportok, és 300 „Ambu babán” egyszerre 2 percig gyakorolták az újraélesztést.

 

Ez alkalommal Guinness-rekord nem született, de magyar rekordot felállítottak, hiszen az utóbbi kísérlet háromszorosát sikerült elérni közösen Szegeden!

A Szegedi Tankerületi Központ büszke lehet iskoláira, hiszen a programon megjelenő közel 8000 főből több mint 4800 tanuló a tankerületi intézményekből érkezett.

Köszönjük a tanulók lelkes hozzáállását, és külön köszönet azon pedagógusoknak, akik szintén részt vettek a rekord felállításában!

Menü

Navigáció