Magyar hegedűszó Hollandiából

Publikálva: 2023. október 2.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola két hegedű szakos növendéke is azon négy magyar zenei tehetség közé tartozott, akik Hollandiában, a Huygens Festivalon hazánkat képviselték.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában jól kezdődik a tanév. Rögtön szeptemberben két hegedű szakos növendéke is egy nemzetközi zenei programon öregbíthette zeneiskolája hírnevét.

Nyeste Norbert és Vasut Vojtech (felkészítő tanáruk: Pécsiné Pánczél Mária) már második alkalommal képviselte hazánkat és a zeneiskolát a Huygens Festivalon.

A Hollandia déli részén fekvő Leidschendam-Voorburgban 2023. szeptember 21-24. között megrendezett esemény egy olyan nagyszabású európai projekt, melyben holland, belga, lengyel, cseh, szlovák és magyar tehetséges, középiskolás zenész fiatalok vesznek részt.

Az iskola hegedűsei a nyitókoncerten egy nagy sikerű duóval léptek fel, majd a szimfonikus zenekar háromnapos intenzív munkájában vettek részt, melyet egy nagyszerű zárókoncert koronázott meg.

A hazánkat képviselő fiatalokat Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete is vendégül látta rezidenciáján.

 

Fotó forrása: https://haga.mfa.gov.hu/eng/news/young-hungarian-musicians-at-the-huygens-festival-in-leidschendam-voorburg

Menü

Navigáció