Ma milyen nap van?

Publikálva: 2023. szeptember 28.

A Szegedi Gregor József Általános Iskolában erre a kérdésre a megszokottól eltérő választ kaphat az érdeklődő. Itt nem az a hangsúlyos, hogy hétfőre vagy péntekre ébred a világ, inkább az a lényeges, éppen milyen különleges program megvalósításán dolgozik az iskola közössége.

Ma milyen nap van? Ha ezt kérdezi bárki is a Szegedi Gregor József Általános Iskolától, meglepő választ kaphat. A napokat az események határozzák meg. Itt ugyanis mindig történik valami különleges dolog, amitől izgalmasabb lesz a hétfő, szebb lesz a szerda vagy érdekesebb lesz a péntek.

Szeptemberben például már volt olyan nap, amelynek „Busszal a 60 éves Gregorba!” volt a mottója. Az Autómentes Nap eseményeihez kapcsolódó program során „Gregor” feliratú busszal érkezhettek iskolába a nebulók. A kijelölt útvonalon haladó különjáratra a buszmegállókban szállhattak fel az iskolába induló diákok, az őket kísérő szülők és testvérek. A megállókban a dudáló buszt heves zászlólengetéssel üdvözölték. Az utazás, bár rövid volt, de annál élvezetesebb, amelyet az iskola pedagógusainak éneklése tett hangulatossá, melybe a szülők és gyerekek folyamatosan csatlakoztak be.  A 60. évét taposó iskola az előző években kerékpáros és gyalogos napokat hirdetett meg, idén különjáratos busszal kedveskedett az Újszegeden élő tanulóknak.

 

 

Még ebben a hónapban olyan nap is lesz, amikor reggel az iskola a főbejárat elé invitálja tanulóit, pedagógusait, szülőket és minden dalos kedvű járókelőt egy kis közös éneklésre. A Zene Világnapjához is kötődő nótázáson előre meghatározott népdalcsokrot adnak elő a résztvevők. A tervek szerint a díszvendég Gregor József özvegye, Gregorné Dr. Takács Mária lesz.

„GR-Egészség” Nap – ezen a szeptemberi programon egészséges életmódról, mentális és testi egészségről, étkezési szokásokról és még számtalan egyéb dologról esik majd szó, de egy kis jógázásra is számíthatnak a gyerekek.

Rögtön október elején pedig - egy vérbeli ökoiskolához hűen - olyan napot terveznek, amikor a fűszerkertet telepítik újra.

A különleges napokból egész tanévre jut bőven. A leglátványosabb esemény talán a 60. évfordulóját ünneplő, a drámapedagógiára is nagy hangsúlyt fektető iskola jubileumi főattrakciója lesz: A padlás című darab bemutatására készülnek.

Menü

Navigáció