Kínai nyelv tanulásában jeleskedők

Publikálva: 2024. január 2.

A Szegedi Tankerületi Központ két iskolája is elmondhatja, hogy a 2023. évet záró különleges események egyike az a nap volt, amikor tanulóikat – a kínai nyelv tanulása során elért eredményeiknek köszönhetően – a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége elismerésben részesítette.

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola, valamint korábbi tagintézménye, a jelenleg önállóan működő Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógiai programjának már hosszú évek óta népszerű eleme a kínai nyelv tanulásának lehetősége.

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézettel együttműködésben megvalósuló nyelvoktatás résztvevői közül egyeseket a nyelv népszerűsége, különlegessége vonz, mások komolyabb elképzelésekkel foglalkoznak vele, és úgy vélik, hogy fontos szerepet játszik a munkaerőpiacon való boldogulásban.

2023. december 18-án a két iskola hat tanulójának eredményeit ismerte el a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége. Az Eötvös Gimnáziumból négy, a Kossuth Iskolából két diák vehetett részt az eseményen, melynek Budapesten a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium biztosított méltó otthont.

A szegedi intézmények díjazottjai közül ketten, Gulyás Janka 11. évfolyamos és Puruczki Nikolett 12. évfolyamos diákok ösztöndíjat nyertek. Ők nagyon sikeresen szerepeltek egyebek között a „Kínai Híd” című nyelvi versenyen, ahol Niki különdíjat kapott, Janka pedig országos 3. helyezést ért el.

A másik négy díjazott, - Székely Nikolett 5. osztályos, Lajos Laura 7. osztályos, Korbai Denisz Noel 11. évfolyamos és Láda Fanni 10. évfolyamos tanuló - okosórával lett gazdagabb. Ők szintén eredményesen vettek részt különböző versenyeken, rendezvényeken, és van közöttük, aki már sikeres nyelvvizsgát is tett.

A kínai nyelv tanulásában jeleskedő fiatalok közül van, aki Kínában szeretne egyetemre járni, de a hazai tolmácsolási lehetőségek is alternatívaként fogalmazódtak meg egyesekben.

Elismerésükhöz gratulálunk.

Menü

Navigáció