Iskolában az Erdő

Publikálva: 2024. március 20.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola környezeti nevelésének területét új elem tette színesebbé. Erdőpedagógus által tartott foglalkozások hívták fel a gyerekek figyelmét az erdővel való törődés fontosságára, a természet és a szülőföld szeretetének jelentőségére.

Márciusban a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új elemmel színesítette a fenntarthatóságra való nevelés területét. Az Iskolában az Erdő elnevezésű program keretében Gyuláról érkezett az előadó, aki a diákok erdővel kapcsolatos ismereteit bővítette.

A program célja, hogy a köznevelési intézmények környezeti nevelését segítse. A részt vevő intézményekhez az Országos Erdészeti Egyesület által minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, és egy tanítási napon három külön csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében.

A Tabánban ötödik és hatodik osztályosok voltak a szerencsések, akik részt vehettek a szakképzett erdőpedagógus óráján. Számtalan kérdésre kaphattak választ: Milyen állatok élnek az erdőben? Milyen szerepe van az erdőnek a Föld vízháztartásában? Mi a feladata egy erdésznek? Mit tehetünk erdeinkért?

Az előadáshoz különféle segédanyagok társultak, az ismeretszerzést kártya és társasjáték is segítette.

 

 

A foglalkozások, melyek a fenntarthatóság és az ember felelősségének kérdéskörére épültek, elnyerték a diákok tetszését.

Menü

Navigáció