Infrastrukturális fejlesztések a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Publikálva: 2019. május 29.

Projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00377

Kedvezményezett neve: Szegedi Tankerületi Központ

Projekt címe: Infrastrukturális fejlesztések a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában

Szerződött támogatás összege: 29 894 900 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása: A mai kor elvárásaihoz igazodó, szaktantermi oktatással járó óránkénti teremcserék, valamint a hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási és magatartási zavarral küzdő tanulók óránkénti mozgatását szolgáló, 50 éve fel nem újított csúszós, balesetveszélyes folyosó megújulásával hozzájárulhatunk a tanulók hétköznapi komfortérzetéhez és a további balesetek elkerüléséhez, az iskola életének könnyebb megszervezéséhez.

Az iskola régi múltra visszatekintő hagyományainak további ápolásához méltó, korszerű környezetet teremtünk tornatermünk korszerűsítésével, mely a mindennapos testnevelés óráknak, a napi iskolai életnek és a helyi közösségi rendezvényeknek nyújt helyet. Mindezt a tornaterem parkettájának csiszolásával, cseréjével szeretnénk megoldani. Ezen kívül a teremhez tartozó öltözők vizes blokkjának korszerűsítését szeretnénk megvalósítani.

A nyílászárók cseréje komoly energia megtakarítási célokat is szolgál a projekt megvalósulásával, mellyel komfortos környezeti, baleset megelőzési szempontok, biztonságtechnikai célok is vezérelnek bennünket. A tornaterem nyílászáróinak cserjéhez szükségeltetik a megfelelő villamoshálózat kiépítése is. A nagy belmagasság miatt a terem szellőzését (ami egészségmegőrző szerepet tölt be), elektromosan nyitható nyílászárók felszerelésével szeretnénk korszerűbbé tenni.

A felújításhoz kapcsolódóan az alsós tantermek bútorzatának cseréje is megvalósul.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30


Menü

Navigáció