Infrastrukturális fejlesztések a Rókusi Általános Iskolában

Publikálva: 2019. május 31.

Projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00386

Kedvezményezett neve: Szegedi Tankerületi Központ

Projekt címe: Infrastrukturális fejlesztések a Rókusi Általános Iskolában

Szerződött támogatás összege: 49 931 186 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása: A tornaterem padlózatának felújítása, sportpályán a vonalazás újrafestése lehetővé teszi a magasabb szintű oktatást, a szabályok pontos megismerését, több sportággal változatos sportmozgások végrehajtását. Szükségessé vált a tornateremben a tollaslabda pálya, koordinációs létrák felfestése, illetve a meglévő pályák (kosárlabda, röplabda) felfestésének felújítása.

A fejlesztésekkel az iskolai sportélet még színesebbé tehető a gyermekek számára és a sportköri profilbővítés is lehetővé válik. A testnevelő kollégák még jobb minőségben alkalmazhatják a labdarúgás módszertani és gyakorlati alapképzésen elsajátított Grassroots alapjait, amely alkalmazásával fejleszthető a csoportmunka a kooperativitás, segítőkészség, a sportolni vágyó tanulók összetartása, csapatépítése. Biztosíthatóvá válik a rendszeres játék és versenyzési lehetőség, valamint a sporttehetségek felkutatása. A tanulók mozgáslehetőségeinek bővítése pozitívan hat iskolánk tanulóinak edzettségre, helytállásra, küzdeni tudásra, a szellemi és lelki összhangjára, a fair play szellemére. 

A kisteremben a táncoktatás és a részleges felmentést, illetve speciális mozgást igénylő tanulók számára nyílik lehetőség a differenciált, fejlesztő, felzárkóztató foglalkozások megtartására.

Sportmozgások során a tanulók számára nem megfelelő a terem oxigén ellátottsága a nem megfelelő szellőztetési lehetőség miatt. A tornateremben, a foglalkozások alatt a por koncentrációja a zsúfoltság miatt eléri a kritikus szintet. A szellőzés modernizálása lehetővé teszi a gyorsított levegővétellel járó mozgásformák végrehajtását is a tornateremben.

A felújított tornacsarnokban más iskolák tanulói is részt vesznek az általunk szervezett közös sportprogramokon. Az új esztétikai élmény hatására szívesebben jönnek a versenyekre. Több sportág bemutatására, illetve azon belüli megmérettetésekre, sportbarátságok alakítására nyílik lehetőség.

A tervezett fejlesztés a fentiek alapján elősegíti a pedagógiai fejlesztési célok elérését, az oktatás minőségének javulását.

A felújításhoz kapcsolódóan többek között 28 öltözői pad cseréje is megvalósulhat.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.12.31.

Menü

Navigáció