Így működik a Sakkpalota! - regionális szakmai nap a Tarjániban

Publikálva: 2023. október 20.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2023. október 16-án rendezte meg a Sakkpalota Program működését bemutató regionális szakmai napot, melyen többek között Őryné Gombás Csilla, a Polgár Judit Módszer alkotója, fejlesztője, módszertani szakértője is tehetséggondozó foglalkozást tartott.

A Polgár Judit Sakk Alapítvány - a Polgár Judit Módszer Sakkpalota Képességfejlesztő Programjának kiemelkedő alkalmazásáért - 2022-ben „Referencia Tankerület” címet adományozott a Szegedi Tankerületi Központnak. A tankerület fenntartásában működő Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában már hosszú évek óta kiválóan működik a program, mely intézmény a 2023. október 16-án megrendezett szakmai nappal is az alkalmazott módszertan népszerűsítését, bemutatását célozta.

 

 

A rendezvényt a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit nyitotta meg motiváló és elismerő gondolataival.

Ezt követően angol, német, illetve magyar nyelvi órát néztek meg az érdeklődők a 3.b, a 4.a és a 4.c osztályokban, ahol a Sakkpalota Komplex Képességfejlesztő Program módszerét alkalmazták. A tanítási órákon a módszer főbb eszközeinek, játékainak széleskörű használati lehetőségeire kaptak ötleteket az érdeklődő kollégák.

„Az 1.c osztályban képességfejlesztő sakk tanóra megtekintésére is lehetősége nyílt a hozzánk ellátogatóknak. Öröm volt látni, hogy mindössze 6 óra után már ismerték a kis elsősök a Sakkpalota lakóit, színeit, értékeit. Csillogó szemekkel várták az izgalmasnál izgalmasabb fejlesztő játékokat.” – mondta Kertész Eszter, az intézmény igazgatója.

A „Sakkpalota Program Kiemelt Referencia Intézménye” címmel rendelkező iskolába Őryné Gombás Csilla, a Polgár Judit Módszer alkotója, fejlesztője, módszertani szakértője is ellátogatott, és tehetséggondozó foglalkozást tartott a 4.a osztály tanulóinak.

Órák után lehetőség nyílt szakmai beszélgetésre is. A módszer alkotója itt újabb módszertani ötleteket adott a lelkes és hálás közönségnek.

„A résztvevők visszajelzései alapján nagyon hasznos volt a szakmai napunk, sok ötletet merítettek belőle. Nagyon színvonalas, jó logikával felépített órák részesei lehettek a megjelentek.” – összegezte a nap eredményeit Kertész Eszter.

 

Menü

Navigáció