Három évtizedes hagyományok

Publikálva: 2023. április 27.

A Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola három évtizedes hagyományai közé tartozik a „Hetedhét országon túl…” járási mesemondó és a „Szép beszéd” járási prózamondó verseny megszervezése. A programok idén is népszerűek voltak az irodalomkedvelő diákok táborában.

A hagyományok tiszteletére kiemelt értékkent tekintő Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola idén is megrendezte a „Hetedhét országon túl…” járási mesemondó és a „Szép beszéd” járási prózamondó versenyt. A két rendezvény, melyeket rendszerint azonos időpontban bonyolítanak le, a hosszú évek alatt közös emblémát kapott.Fotón: A versenyek emblematikus megjelenítése


Az embléma a célok szoros összhangját jelzi, hiszen mindkét verseny a magyar nyelv ápolását, az előadói készségek fejlesztését tűzte zászlajára, és egyúttal fontos feladatának tekinti, hogy megteremtse azokat a körülményeket, amelyek között Szeged járás általános iskoláinak tanulói megmutathatják tehetségüket korosztályuk, valamint egy független zsűri előtt.

 

A 2023. április 20-án lebonyolított programokra 25 általános iskolából összesen 80 tanuló jelentkezett.

 

A szakmai együttműködés erősítése céljából a zsűri tagjai 13 különböző intézményből, általános iskolákból és kulturális intézményekből érkeztek. Fotón: A megnyitó pillanatai


A nyelvi örökségünk ápolása iránt elkötelezett felkészítő pedagógusok ezúttal is remek munkát végeztek, és tanítványaik kiváló produkciókkal álltak a hallgatóság elé.

 

Menü

Navigáció