Eszközök a minőségi oktatás szolgálatában

Publikálva: 2023. május 17.

A Kisteleki Általános Iskola és Kollégium különböző pedagógiai eszközök alkalmazásával, köztük a környezeti nevelést segítő programokhoz való kapcsolódás útján igyekszik a minőségi oktatást biztosítani.

„Az iskola az egyik legfontosabb színtere a környezeti nevelésnek. Az intézmény hulladék-, energia- és vízgazdálkodása komoly nevelési erővel hat a diákokra és rajtuk keresztül a családok otthoni takarékosságára, életvitelére. A pedagógusok, a dolgozók példamutatása nagymértékben segíti a fenntarthatóságra nevelés elveit, az állampolgári és egyéb közösségi felelősségtudat kialakulását.” - hangzik a környezeti neveléssel kapcsolatos iskolai beszámolóban.

 

Az intézményben régi hagyománya van a hulladékgyűjtésnek, amelybe a tanulók révén a településen élő családok is aktívan bekapcsolódnak. Ennek eredményeképpen a kisteleki diákok az őszi és a tavaszi papírgyűjtésen összesen 29 320 kg papírt gyűjtöttek össze. 

Már évekkel ezelőtt csatlakoztak a Sulizsák „Göncölj a Földért” elnevezésű programjához is, melynek fő törekvése, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan lehet a már megunt vagy kinőtt ruhákat újra hasznosítani. Idén május 10-re ütemezték a gyűjtőakciót, melynek során a diákok 2249 kg feleslegessé vált textíliát vittek be az iskola aulájába.

„A hulladékgyűjtésből befolyó bevételt iskolánk alapítványán keresztül a tanulók közösségi programjainak megvalósítására fordítjuk.” – mondta Pappné Guba Éva, az intézmény igazgatója, majd így folytatta:

„A tavasz folyamán külön környezetvédelmi témanapokat is tartottunk, amelyek során vetélkedőt, plakátkészítő versenyt, virágültetést is szerveztünk. Tanulóink derekasan kivették a részüket iskolánk udvarának szépítésében is.

Az akciókban való részvétellel, témanapok szervezésével a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, a tudatos, felelősségteljes emberi magatartás fontosságát kívánjuk hangsúlyozni.”Menü

Navigáció