Énekkari fesztiválkoncerttől a profi kosarasokkal való játékig

Publikálva: 2024. április 2.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az egyik héten még a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolával való találkozást szervezte énekkara számára, a másik héten már az SZTE SZEDEÁK profi kosárlabdázóit fogadta, akik rendhagyó testnevelésórát tartottak az intézményben. Élményekből jutott bőven mindenkinek.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énekkarosai nemrégiben fantasztikus két napot tölthettek a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola vendégeként Budapesten. A Szegedi Tankerületi Központ és a Dél-Pesti Tankerületi Központ támogatásával létrejött fesztiválkoncerten együtt zenélt és énekelt a Szegedi Tabán Kórus (karvezető: Gégény Gáborné) és a Bakáts Téri Általános Iskola KisSoulAir és NagySoulAir kórusa (karvezető: Molnár Mónika).

Nem először énekeltek ők együtt. A 2022/2023. tanévben a Tabán láthatta vendégül a budapesti intézmény énekeseit, amikor is egy közös produkcióval köszöntek el egymástól.

A csodálatos élményt nyújtó idei találkozó folytatásaként jövőre ismét Szegeden a sor, a Tabán szeretettel várja vissza a budapesti énekkarosokat.

 

Fotó: Hodászi Rita/Tabán

 

2024. március 26-án újabb élménydús program várt a Tabán diákjaira. Az SZTE SZEDEÁK kosárlabda csapata tartott náluk rendhagyó testnevelésórát.

A rövid bemelegítés után a gyerekek együtt játszhattak a kosarasokkal. Aki éppen nem volt pályán, aláírásokat és pacsikat gyűjthetett be a kerettagoktól. Mivel minden gyermek szeretett volna kosarazni a profi játékosokkal, ezért sorra váltották egymást a különböző korcsoportok.

Ezt a programot is sokáig fogják még emlegetni az intézményben.

 

Fotó: Török János/Délmagyarország

Menü

Navigáció