Elismerés és kihívás: Minősített Tehetséggondozó Műhely a Bárczi

Publikálva: 2018. február 27.

171 pályázó és 38 nyertes köznevelési intézmény közül az országban egyedüli gyógypedagógiai intézményként a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ nyerte el a Minősített Tehetség gondozó Műhely címet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázatán.

A háromfordulós kiválasztási rendszerben bizonyosságot nyert, hogy az intézmény elkötelezett a szakmai minőség mellett, tehetséggondozó tevékenysége nagy múltra tekint vissza, több éve kiemelkedő szakmai munkát végez Bonis Bona díjas tehetségfejlesztő szakemberek közreműködésével. Jelentős eredményeket ért el, olimpiai és más világversenyeken szereztek tanítványai arany, ezüst és bronz minősítéseket elsősorban az atlétika, úszás, judo, korcsolya és síelés területén, emellett magas szintű a művészeti nevelés országosan kiemelkedő eredményekkel a színjátszás, vers- és prózamondás, valamint a tűzzománc művészeti ágakban.

A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ, mint Minősített Tehetséggondozó Műhely az érdeklődő tehetséggondozó szakemberek megszólításával feladatának tekinti szakmai előadások, képzések, műhelymunkák szervezését és megvalósítását, jó gyakorlatainak megosztását, a szakemberek, valamint az érdeklődő szülők számára konzultációs lehetőség biztosítását. "A siker kulcsa Te vagy!" tehetség konferencia és szakmai műhelymunkán 59 intézmény 134 szakembere vett részt. A január-február hónapokban lezajlott három képzésen résztvevő 72 tehetséggondozó szakember számára lehetőség adódott a tehetséggondozás új útjainak és a mentori szerepnek a megismerésére, a tehetségháló erősítésére.


A projekt keretében a tehetséges tanulók számára egyéni mentorálás, változatos, komplex tehetséggondozó programok biztosítják az igényeiknek, képességeiknek legmegfelelőbb fejlesztést.  


A diákok tehetségének kibontakoztatását támogatja a Csodák Palotájában és a Természettudományi Múzeumban tett látogatás, valamint az Új Nemzedék Központ által biztosított eszközök, hordozható számítógépek.


A cím elismerés, támogatás és folyamatos kihívás, továbbra is magas színvonalon végzett munkát, mintaintézményi szerep betöltését jelenti, melyhez a Nemzeti Tehetség Program és a Tehetségek Magyarországa projekt szakmai és anyagi támogatást biztosít.

Menü

Navigáció