Egy zenei találkozó, melynek sikere évek óta töretlen

Publikálva: 2023. június 1.

Hiánypótló kezdeményezésnek indult, mára népszerű hagyomány. A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI) idén 12. alkalommal rendezte meg Országos Elektronikus-zenei Találkozóját és Versenyét. Az intézmény növendékei számos díjat szereztek meg a rendezvényen.

Májusban, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola által 12. alkalommal megrendezett Országos Elektronikus-zenei Találkozón és Versenyen több korcsoportban és 3 kategóriában 53 tanuló mérhette össze tudását.

 

Az intézmény hiánypótló szerepvállalása dicséretre méltó, hiszen a találkozó célja a szintetizátort, elektromos gitárt, valamint kamaracsoportokat oktató kollégák, illetve az itt tanuló diákok szakmai fórumának biztosítása és folyamatos fejlesztése. Az idén újdonság volt például a szólógitár kategória bevezetése, ahol a STAMI tanárának, Nagy Ádámnak tanulói jeleskedtek.

 

A találkozót Kaszás László, az intézmény igazgatója, illetve az idei versenynek helyet adó Szatymaz község polgármestere, Barna Károly nyitották meg.

 

A szakmai értékelést Szendőfi Péter, Artisjus-díjas előadóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, zeneszerző, Mits Márton, a Kodolányi János Egyetem tanára, előadóművész és Szalma Ernő előadóművész végezték.

 

A zenei eseményen részt vevő tanulók, hozzátartozóik, valamint felkészítő tanáraik érdeklődve hallgatták meg az értékesebbnél értékesebb produkciókat.

 

A megmérettetésen a szervező intézmény diákjai kiemelten jól teljesítettek, és számos előkelő díjat szereztek meg.

 

Szintetizátor kategóriában:

 

I. korcsoport: Kiemelt nívódíj: Antal Nikoletta, Dicséret: Baur Zsolt

II. korcsoport: Dicséret: Baur Anna

III. korcsoport: Nívódíj: Rózsa Roland Máté, Dicséret: Vass Kamilla Szofi, Vass Olivér Bence

IV. korcsoport: Nívódíj: Bárdos Ervin Viktor

 

Elektromos gitár kategóriában:

 

VI. korcsoport: Kiemelt Nívódíj: Mohai Szilárd Zoltán

V. korcsoport: Kiemelt Nívódíj: Marton Ábel

 

Kamara kategóriában:

 

Kiemelt nívódíj: Adamson’s, The Zalán’S, Nívódíj: Legál

 

Az eredményekhez gratulálunk!

Menü

Navigáció