Dübörögnek a családi napok

Publikálva: 2023. május 25.

Retró büfé, boszorkánykonyha, arcfestés, kisállat-szépségverseny, sportversenyek, családi vetélkedők és még megannyi színes program derít jókedvre diákot, tanárt, szülőt az iskolákban megrendezett családi napokon. A május közkedvelt hónapja ezeknek a közösségi rendezvényeknek.

 

Talán nincs is olyan általános iskola, ahol a tanév végének közeledtével ne szerveznének családi napot. A szülők, nagyszülők bevonásával megrendezett események elsődleges célja az összetartozás érzésének erősítése, az egymásra való odafigyelés igényének fejlesztése, a közösségépítés, de nagyon fontos elem a vidámság, az önfeledt szórakozás és a kapcsolatépítés is.

 

Ezek a célok vezérelték többek között a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskoláját is. Az intézmény arra a saját maga által feltett kérdésre, hogy melyik diák látogat el szívesen egy ilyen programsorozatra, ezt írta: „… aki nagyon kíváncsi egy 3D nyomtatóra, programozott robotokra vagy egy mesejátékra a legügyesebb kalózról, és szívesen majszolgat vattacukrot a suli udvarán, miközben tacsik szimatolgatnak a fűben.”

 

Az élménybeszámolóban szó esik arról is, hogy „… sokan voltak kíváncsiak a családi nap programjaira. Szerencsére még a rossz idő is szünetet tartott, emiatt focizni is lehetett a nagypályán. A tágas udvarra egymás után érkeztek a gazdik, hogy a kisállat-szépségversenyre nevezzék kedvenceiket. Jutalmat, csemegét persze nem ők kaptak, hanem a kutyusok, papagájok, egy nagyon szelíd tyúkocska és egy bátor cica. Az óriáscsigáknak elég volt egy salátalevél is…”

 

Játékra is számtalan lehetőség volt. Egy hatodikos tanuló például a Rubik-kocka rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. „Eléggé meglepődött azon, hogy az apukák is élénk érdeklődéssel hallgatták útmutatását. Akik viszont szívesen kipróbálták az iskola társasjátékait, azok a szomszédos teremben ülték körbe az asztalokat.” – olvasható az iskolai híradásban.

 

A Weöres Sándor Általános Iskolában a családi nap számos egyéb érdekességet tartogatott még. Pontosan úgy, mint a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában is, ahol sok-sok programra, egyebek között kézműves foglalkozásokra, ügyességi versenyekre, elméleti vetélkedőkre vagy drogkereső kutyák bemutatójára várták a diákokat, szülőket, szomszédokat.Fotón: A Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola családi napját hirdető táblarajz

 

Májusban a Szegedi Gregor József Általános Iskola is falai közé invitálta a szülőket. Mind a földszinti, mind az emeleti termek vidámsággal teltek meg. Volt itt kvízverseny, boszorkánykonyhaként emlegetett kozmetikumkészítés természetes alapanyagokból, retró büfé, csillámtetoválás, kémiai-fizikai kísérletezés és még hosszasan sorolhatnánk.

 

A programok végén szinte mindenhol nehéz a búcsú, és ugyanaz a gondolat erősödik meg. A Weöres Iskola szavaival: „Jövőre is itt leszünk!”

Menü

Navigáció