Domi bácsi története – a csintalan diáktól a komoly egyetemi oktatóig

Publikálva: 2023. szeptember 20.

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában szép hagyomány, hogy minden év szeptember 12. napján megemlékeznek a névadó, Bonifert Domonkos születésnapjáról. Domi bácsi élettörténetét idén is felelevenítették.

A fennállásának 40. évfordulójára készülő Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában a tanévindító feladatok egyike a névadóról való megemlékezés.

A ragaszkodó szeretet megnyilvánulásából lett kedves hagyományról idén szeptemberben sem feledkezett meg az intézmény, és ünnepi rendezvénnyel állított emléket a többek által személyesen is ismert Domi bácsinak.

A műsorban szereplő nyolcadik osztályosok visszatekintettek Bonifert Domonkos életének fontos állomásaira. Olyan történeteket meséltek el, amelyekből megtudhatta mindenki, hogy szerető család legidősebb fiaként nőtt fel a Dunakanyarban, kisgyerek korától kezdve kiváló tanuló, majd később elhivatott szegedi tanár, gondoskodó férj és apa lett. Színessé tette a róla alkotott képet, hogy nemcsak a komoly egyetemi oktatóról, hanem a csintalan diákról is hallhattak történeteket a résztvevők.

Bonifert Domonkos fiatalkorának hangulatát az énekkarosok néhány korabeli sláger előadásával idézték fel. A műsort, melynek összeállításában, illetve betanításában Maróti Zsuzsanna tanárnő és Véber Péter tanár úr vett részt, a hatodik osztályosok tánca és szép versidézetek tették emlékezetessé.

 

 

A születésnap alkalmából új koszorút kapott az iskola Bonifert-portréja, mely az intézmény auláját díszíti.

Menü

Navigáció