DÖKO hírek

Publikálva: 2020. március 2.

Februárban megkezdte működését a Szegedi Gregor József Általános Iskola DÖKO Híradója. A Diákönkormányzat és az ÖKO munkacsoport közös munkatervének megvalósításáról tudósító videóösszeállítás több mint egyszerű környezetvédelmi műsor. Követendő példákat felsorakoztatva a környezettudatosságot életformaként mutatja be.

„Jól bánik az energiával a Gregor.”- ezzel a mondattal indul a DÖKO Híradó 1. adása, melyben az intézmény tanulói az elmúlt időszak legeredményesebb egészség- és környezetvédelmi akcióiról számolnak be.

A Virtuális Erőmű Program Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán 2019-ben és 2020-ban „Energiatudatos Iskola” címet elnyerő intézmény gyakorlatilag mozgalommá fejlesztette a fenntarthatóságra törekvést, és minden eszközt megragad annak érdekében, hogy e téren is ösztönzőleg hasson tanulóira.

Ebben a tanévben a Diákönkormányzat és az ÖKO munkacsoport közös munkatervet dolgozott ki, mely DÖKO tervként vált ismertté. A természeti értékek, valamint egészségünk megőrzését célzó projekt megvalósítását bemutató DÖKO Híradó 1. műsora az eddigi eredményeket összegzi néhány percben.

Szó esik a „Kétkeréken a suliba” elnevezésű szeptemberi programról, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, az elem-, papír- és kupakgyűjtési akciókról, az iskola környezetének rendben tartásáról, ismertetik a „Műanyag STOP” címmel kidolgozott programjukat, bemutatják a palackprés működését és az egészséges táplálkozással kapcsolatos plakátjaikat.

A szemléletformálásban élen járó ökoiskola bízik abban, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással, követendő jó példák bemutatásával meg tudja változtatni és óvni a világot.

A DÖKO Híradó 1. adását szívesen ajánljuk mindenki figyelmébe!

 

http://www.gregor-iskola-szeged.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2175:doeko-hirado-1-adas&catid=80:galeria-2019-2020&Itemid=54

Menü

Navigáció