„Be van fejezve a nagy mű, igen.”

Publikálva: 2023. április 6.

A Szegedi Városi Kollégium Gábor Dénes Tagintézményében maximális hőfokon égett a kreativitás. Diákok és nevelők közel két hónapig dolgoztak azon a falfestményen, amelyet a Tisza élővilága ihletett. A közös munka eredménye szenzációsra sikeredett!

A Szegedi Városi Kollégium nagyszabású projektet indított útjára a tanév elején, melynek fókuszában a Tisza áll. A Janikovszky Éva Tagintézmény által koordinált programsorozat a folyó minél több szempontból történő megismerését célozza, és egyik eleme egy alkotói munkára ösztönző művészeti pályázat.

 

A hívó szó nyitott fülekre, szemekre, kreatív gondolatokra és lelkes hozzáállásra talált. Ez mindenki számára egyértelművé válik, aki rátekint a Szegedi Városi Kollégium Gábor Dénes Tagintézményének szenzációs alkotására.

Diákok és nevelők közel két hónapig dolgoztak azon a falfestményen, amelyet a Tisza élővilága ihletett, és amely az intézmény D-épületének társalgóját díszíti.

Ha a falat nem is, de a munka során készült fotókat bárki megtekintheti a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár 2023. április 18-tól május 22-ig tartó kiállításán.

Az alkotás és a munkafolyamatok fotói láttán Madách Imre szavai jutnak az ember eszébe: „Be van fejezve a nagy mű, igen.”

Menü

Navigáció