„Az elődeinktől örökölt nyelvet felelősséggel kell továbbadnunk…”

Publikálva: 2022. május 11.

Idén is a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont a „Hetedhét országon túl…” járási mesemondó és a „Szép beszéd” járási prózamondó versenynek. A vetélkedők megszervezése az intézmény közel három évtizedes hagyományai közé tartozik.

„Az elődeinktől örökölt nyelvet felelősséggel kell továbbadnunk a felnövekvő nemzedéknek.” – vallja a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola, mely intézménynek közel három évtizedes hagyományai közé tartozik a „Hetedhét országon túl…” mesemondó és a „Szép beszéd” prózamondó verseny megszervezése.

A magyar nyelv ápolására ösztönző nyelvi vetélkedők célja, hogy a járás általános iskolásai egy olyan színvonalas rendezvényen vehessenek részt, amelyen független zsűri előtt mutathatják meg tehetségüket. A szervezők fontosnak tartják, hogy a tanulók megismerjék a klasszikus és kortárs irodalmi műveket, fejlődjön előadói készségük, megszeressék az irodalmat, mi több, rendszeres olvasóvá váljanak.

A 2022. április 28-án megrendezett megmérettetéseken 24 általános iskolából összesen 69 tanuló vett részt. A „Hetedhét országon túl…” mesemondó versenyre a 2-4. évfolyamosok nevezhettek, a „Szép beszéd” prózamondó versenyen pedig 2 korcsoportban (5-6. és 7-8. évfolyam) indulhattak a diákok.

A felkészítő pedagógusok lelkiismeretes munkájának is köszönhetően a gyerekek igazán színvonalas előadásokkal örvendeztették meg a zsűri tagjait.

A Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola egyebek között ezzel a szép hagyománnyal hívja fel a figyelmet a magyar nyelv ápolásának és a nyelvi kultúra fejlesztésének a fontosságára.

Menü

Navigáció