Az ásotthalmi „Életmentők” sikere – és aki mögötte van

Publikálva: 2024. június 7.

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Életmentők” nevű csapata a Magyar Vöröskereszt 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének vármegyei fordulóján első helyezést ért el, és ezzel megszerezte az országos döntőn való részvétel jogát. A csapat sikereiben óriási szerepe van Németh Imréné védőnőnek, a mindenki által nagyra becsült Erzsike néninek.

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Életmentők” nevű csapata 2024. március 21-én Szegeden, a területi elsősegélynyújtó versenyen kivívta a vármegyei döntőbe jutás jogát. Már csak azért is kiemelkedőnek tekinthető ez az eredmény, mert a diákok első versenyéről volt szó. Akkor még nem is sejtették, hogy ez csupán a kezdet.

Április 26-án rendezték meg Csongrádon a vármegyei fordulót, ahol a csapat ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott: abszolút első helyezést ért el. A gyerekek itt már rutinosabbnak, nyugodtabbnak érezték magukat, így az elméleti és a többségében szimulációs életmentő feladatokat is sokkal határozottabban oldották meg.

Kiváló teljesítményüknek köszönhetően továbbjutottak az országos döntőbe, mely 2024 szeptemberében, Kecskeméten kerül megszervezésre. A csapat tagjai – Csontos Szonja, Kiss Lara, Markó Henrietta, Papp Réka, Pipicz Luca 7. osztályos tanulók - lelkesen készülnek az új kihívásra.

Hogy kivel? Németh Imréné védőnővel. A lányok sikereiben óriási szerepe van a mindenki által nagyra becsült Erzsike néninek, aki türelmesen, érdekesen tanít, jó kapcsolatban van a csapattal, és nagyon komolyan veszi a feladatát.

„Németh Imréné mintegy 18 évvel ezelőtt készítette fel első csapatát, lelkesedése azóta is töretlen. Generációk sokaságát tanította meg az elsősegélynyújtás fortélyaira. Három alkalommal jutottak el az országos versenyre, egyszer bronz fokozatot kaptak. Odaadó munkája, közvetlen természete példaként áll tanítványai előtt, akik közül akadt és akad olyan, aki az egészségügyi pályát választotta vagy választja majd. Köszönjük neki!” – mondta dr. Hadfiné Böjthe Gabriella, a Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Mi is köszönjük! A gyerekek sikeréhez pedig szívből gratulálunk!

Menü

Navigáció