Amikor a lélek tényleg megmozdul

Publikálva: 2024. március 1.

A Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola február 22-én fergeteges iskolaközi parasportos programot szervezett. A Magyar Parasport Napján - a Lélekmozgató címmel meghirdetett eseményhez csatlakozva - lelkesen mozogtak együtt a tanulásban akadályozott, a mozgássérült és a többségi iskolába járó, ép tanulók. A lélek tényleg megmozdult, melyhez valódi parasportolók közreműködése is hozzájárult.

A Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola a Magyar Parasport Napján szenzációs programot szervezett. A több iskolát is megmozgató eseményről így számoltak be:

„Február 22-én délután lelkesen mozogtak együtt a Gedói Általános Iskola tanulói a Bárczi tanulásban akadályozott, a Fekete István Általános Iskola mozgássérült tanulóival és a Nem Adom Fel Alapítvány parasportoló munkatársaival a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola mozgásfejlesztő és tornatermeiben…

A Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük, az ennek alkalmából megrendezésre kerülő szemléletformáló Lélekmozgató programhoz idén is csatlakozott intézményünk több magyarországi iskolához hasonlóan.

A Lélekmozgató programok fő célkitűzése, hogy a sport szeretete, a parasportok kipróbálása elősegítse, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz az ép és a fogyatékos emberek.

A rendezvényt Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg motiváló és elismerő gondolataival, majd Mucsiné Erdei Mónika, a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és mutatta be a program négy állomását.” – olvasható a beszámolóban.

A résztvevők kipróbálhatták a boccia játékot, a csörgőlabdát, az ülőröplabdát, valamint a para-asztaliteniszt.  

 

 

 

A programról szóló beszámolót így zárul:

„Vendégeink voltak Kurucsai Szabolcs, a Mozgáskorlátozottak Csongrád-Csanád Vármegyei Egyesületének elnöke és Farkas László mozgássérült sportoló, a Mozgáskorlátozottak Csongrád-Csanád Vármegyei Egyesülete szociális segítője is. A négy állomoson a csapatok forgószínpadszerűen vettek részt, mindenki kipróbált minden sportot és eszközt. A délután testet és lelket egyaránt megmozgatott. Külön köszönjük Papp Szabolcsnak és a Nem Adom Fel Alapítványnak az aktív közreműködést!”

Menü

Navigáció