„Alizka meséi”

Publikálva: 2023. december 1.

A Szegedi Jerney János Általános Iskola 3/a osztálya nemrégiben egy különleges író-olvasó találkozón vehetett részt. Molnár Aliz Abigéllel, az iskola 4. osztályos tanulójával és nagypapájával találkozhattak a gyerekek. Kettőjük nevéhez fűződik az a mesekönyv, melyből részleteket hallhattak, láthattak a diáktársak.

November 17-én rendhagyó író-olvasó találkozó részese lehetett a Szegedi Jerney János Általános Iskola 3/a osztálya.  Kovács Olga osztályfőnök vezetésével a Somogyi-könyvtár Dorozsmai Fiókkönyvtárában jártak, ahol diáktársukkal, Molnár Aliz Abigéllel és nagypapájával, Patócs Molnár Jánossal találkoztak.

Aliz és János bácsi nevéhez fűződik az „Alizka meséi” című könyv, melyből részleteket hallhattak, láthattak a diáktársak.

„A párbeszédes formában írt mesélőkönyv nemcsak Alizka mindennapi életéből szemezget, hanem a gyerekek nyelvén írt, "fogyasztható", ismeretközlő információkat is ad, például a természet csodáiról.”

A történeteket körülbelül egy évvel ezelőtt kezdte összegyűjteni és lejegyezni Tati, vagyis a nagypapa, aki a négy és fél éves – ma 10 éves – Alizka kíváncsi kérdéseire válaszolgatott, és egyúttal kerekített belőlük meséket. A könyvhöz Alizka készítette az illusztrációkat.” – olvasható a tanítványára büszke köznevelési intézmény iskolai könyvtárának facebook oldalán.

A színes rajzok jól illeszkednek az egyes történetekhez, melyeket a szülők akár elalvás előtti meseként is olvashatnak gyermekeiknek.

 A felolvasást követően a mesekönyvvel kapcsolatos játékos feladatokat oldottak meg a diákok, akik három csoportban versenyeztek a legügyesebbeknek járó mesekönyvekért.

Egy nagyon különleges író-olvasó találkozón érzékelhették a tanulók, milyen a világ egy diáktársuk és családtagja szemszögéből, mit jelent az alkotás élménye, milyen erős tud lenni a család odafigyelő szeretete és milyen fontos az generációk közötti harmónia.

A Szegedi Jerney János Általános Iskola pedig büszkén mondhatja el, hogy saját meseillusztrátora van, aki ihletője és egyben főszereplője is egy kedves mesekönyvek.

Menü

Navigáció