„Aktív udvar”

Publikálva: 2023. július 18.

A Szegedi Fekete István Általános Iskola „Aktív udvar” fantázianévre elkeresztelt programja tökéletesen kifejezi az intézmény nyári célkitűzését. Színes, mozgásra ösztönző és látványelemekben gazdag kültéri helyszínt szerettek volna varázsolni a tanulók számára. Sikerült!

A Szegedi Fekete István Általános Iskola tanítói közös projektbe fogtak annak érdekében, hogy az intézmény udvara mozgásfejlesztést és játékot egyaránt biztosító, vidám helyszínné váljon.

 

A kövek felfestésének ötletgazdája és megvalósítója Sáriné Kis Mária, a leendő elsősök tanító nénije volt, aki a nyári szünet elején elkészítette azt az akadálypályát, melyet ugróiskola, hullámvonat, csigavonal, békaugró megrajzolásával tett izgalmassá.Munkája nyomán az udvar színes és mozgásra ösztönző hellyé változott.A kültéri szépülés azonban itt még korántsem fejeződött be. Megújulásra várt az iskola utcafrontján évek óta működő kis tavacska is. A liliomok és tavirózsa által nyújtott szemet gyönyörködtető látvány aranyhalak érkezésével lett teljes, sőt egy vízforgató szökőkutat is beállítottak, hogy megfelelő oxigénellátást biztosítsanak az iskola új lakóinak.A tó környéke is gazdagodott: jelenleg az alsó tagozatos gyerekek által kidíszített, egyedi kavicsok díszítik a partját.Az „Aktív udvar” máris elérte a kívánt hatást: épültek, szépültek, színesedtek, és a közös munka, összefogás eredményeként megszülető csodálatos látvány tökéletes bizonyítéka az iskolához tartozók elkötelezettségének!

 

Menü

Navigáció