KEVE-családi nap a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskolában

Publikálva: 2023. október 17.

A Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola 2023 októberében KEVE-családi napot szervezett. A rendezvényt Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte a közlekedési ismeretek oktatási intézményekben való tanításának jelentőségét.

A „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” (KEVE) elnevezésű közlekedésre nevelő programot a Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága közösen dolgozta ki és indította útjára 2017 szeptemberében.  A közlekedési ismeretek szisztematikus és korosztálynak megfelelő oktatása felmenő rendszerben történik, mely órákon az iskola rendőre is rendszeresen részt vesz.

A programhoz a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola 2019-ben csatlakozott. Az intézmény kiemeleten fontosnak tartja a közlekedési ismeretek kisiskolás kortól történő átadását.

„Iskolai környezetünk alkalmas arra, hogy gyakorlati tevékenységekkel szélesítsük ki a tanítványaink tudását. Támogatjuk, hogy tanulóink az ismereteket elsajátítva biztonságosan, kerékpárral járjanak iskolába.”- hangsúlyozta Bartókné Gyöngyösi Andrea, a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója.

Októberben az alsó tagozatos diákok egy családi napon mutatták be szüleiknek, családtagjaiknak, hogyan zajlik játékos formában a közlekedési szabályok elsajátítása a KEVE- órákon.

Az élményalapú tanítás eszköztárát alkalmazó foglalkozások után az iskola területén különböző játékos közlekedési feladatokat kellett megoldaniuk a családoknak, az iskolarendőr közreműködésével pedig megtekinthették a szolgálati járművet, a szolgálati felszereléseket. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai ingyenes „BikeSafe” kerékpár regisztrációs programmal várták a kerékpárral érkezőket, valamint ujj- és tenyérlenyomatot is készítettek a helyszínen. A mozgás sem maradt ki a programok közül, kerékpáros ügyességi pályán gyakorolhatták a biztonságos járműkezelést a kicsik és nagyok. Akadályverseny, aszfaltrajz, kézműves program, családi sorverseny, közlekedési TOTÓ és sok játékos feladat színesítette a kínálatot. A legkisebbek a deszki óvodapedagógusok által készített KRESZ-társasjátékkal játszhattak.

A családi nap kiemelt célja volt a szülők bevonása a programba, annak minél eredményesebb megvalósítása érdekében. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy nagyon sok szülő látogatott el az iskolába, és aktívan kapcsolódott be gyermekével a pedagógusok és rendőrök által szervezett feladatokba.

A programot Mucsiné Szabolcski Ágnes prevenciós koordinátor támogatásával Sövényházy Anna pedagógus állította össze.

„A KEVE-családi nap szervezésében köszönjük a Szegedi Tankerületi Központ, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda-Bölcsőde támogatását, közreműködését.” - mondta Bartókné Gyöngyösi Andrea igazgató asszony.

 

Menü

Navigáció