A könyvek szerelmesei

Publikálva: 2024. február 19.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában szenzációs módon kapcsolták össze a Valentin-nap üzenetét a Nemzetközi Könyvajándék Nap küldetésével. Szívből jövő ötlettől vezérelve, az egymásra való odafigyelés, az egymásnak való örömszerzés jegyében könyvgyűjtésre, illetve -ajándékozásra sarkallták a diákokat.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a könyvek szerelmesei biztosan jól érezték magukat Valentin napján. Az intézmény ugyanis idén először csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Naphoz, mely szintén február 14-hez kötődik.

A kettős ünnephez kapcsolódóan könyvgyűjtésre és -ajándékozásra ösztönözték a diákokat annak érdekében, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. Az esemény főszervezője az iskola pedagógusa, Ormódi Csilla tanító volt.

 

 

A „Vegyél egy könyvet, hozz egy könyvet!” címmel meghirdetett eseményen a gyerekek, szülők, pedagógusok lelkesedése határtalan volt. Akciójuknak köszönhetően 365 könyv lelt új otthonra, köztük regények, verses, tudományos, művészeti kiadványok, mesekönyvek.

Aki adta, örült, mert adhatta, aki kapta, örült, mert kaphatta. Így történt, hogy Valentin napján, a Nemzetközi Könyvajándék Nap keretében könyvek csereberéjével kedveskedtek egymásnak az iskola diákjai.

Láthatóan az intézmény elkötelezett az olvasás népszerűsítése terén, és vallja: „Könyvet adni és kapni jó!”

 

Menü

Navigáció