A „Csoda”

Publikálva: 2023. december 1.

A Szegedi Arany János Általános Iskola idén egy egész tanévet átívelő programsorozatot indított útjára a hungarikumok bemutatása céljából. Az intézmény teljes közösségét megmozgató projektmunkának a 6.a osztály diákjai szívvel-lélekkel láttak neki, és „Csoda” címmel egy kisfilmet készítettek, mellyel a XXII. Lakiteleki Filmszemlén különdíjat nyertek.

A Szegedi Arany János Általános Iskola így ír éves munkatervében a hungarikumok világát, nemzeti értékeinket bemutató projektjéről, annak indíttatásáról:

„…a tanév egészén átívelő projektünkben a hungarikumok világát életre keltő, a kreatív energiák kiteljesítésére épülő programsorozatot tervezünk, amely idegen szemmel is felfedezi nemzeti kulturális kincseink értékeit…”

Az intézmény teljes közösségét megmozgató munka elkezdődött, melyhez a 6.a osztály diákjai szívvel-lélekkel láttak neki.

Kreativitásból nem volt hiány, így született meg a „Csoda” című kisfilm, mellyel a XXII. Lakiteleki Filmszemlén különdíjat nyertek.

A Sára Sándor emlékére meghirdetett versenyre 118 alkotás érkezett a Kárpát-medencéből. Az előzsűri döntése alapján 43 alkotás jutott be a további megmérettetésre, melynek 2023. november 15. és 17. között a Hungarikum Liget adott otthont Lakiteleken.

A Szemlén a Szegedi Arany János Általános Iskola 6.a osztályát az a megtiszteltetés érte, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. 150.000 Ft-os különdíját ítélte meg számára a szakmai zsűri.

„Az osztály ezt az összeget egy közös kirándulásra, utazásra fogja költeni.” – adta hírül Szenek Orsolya osztályfőnök.

Nem csoda, hogy a „Csoda” nyert! Nagyon tartalmas, ötletes, humoros kisfilm lett a munka eredménye, mely méltán szerepelt sikeresen a nívós versenyen.

Érdemes megnézni!

A film elérhetősége: https://arany-szeged.hu/hireink/filmszemle6a2023

Menü

Navigáció