100 évnyi időutazás

Publikálva: 2019. október 31.

Ismét időutazásban segédkeznek a Rókusi Általános Iskola öreg falai. A márciusban kibontott időkapszula 50 éves üzenetét és tárgyait jelenkori relikviákkal kiegészítve falazata be ismét az intézmény október 25-én. A kapszula 2069-ben esedékes kibontása ily módon már 100 évnyi történelmet és diákemléket kínál a jövő tanulóifjúságának.

Márciusban bontotta ki az intézmény az egykori Szilágyi Erzsébet Úttörőcsapat falba rejtett üzenetét, melyhez a félévszázaddal ezelőtti diákéletre jellemző tárgyak is tartoztak. Az esemény óriási élményt jelentett kicsiknek, nagyoknak egyaránt, így az iskola úgy döntött, folytatja az elődök kezdeményezését.

Az előkészítés feladatait igazán komolyan vették, 5 kategóriában is pályázatot írt ki az intézmény. A tanulók rajzolhattak, írhattak, szerepet kapott a zene, az idegen nyelv, és aki vállalkozott rá, lencsevégre kaphatta az öreg Rókusit.

A legkifejezőbb alkotásokat üzenetként hagyjuk gyermekeiteknek, unokáitoknak, jövendő rókusisoknak!... Alkoss! Engedd, hogy szüleid, mostani tanáraid, barátaid és majd 50 év múlva gyermekeid, unokáid büszkék lehessenek Rád!” – szólította meg diákjait az iskola.

2019. október 25-én aztán ünnepélyes keretek között töltötték fel a kapszulát, ahol az elődök üzenete mellett helyet kaptak a jelen tárgyai: fotók, házirend, könyvek, a Rókusi bál és ballagás meghívói és egy pendrive, mely az iskola történetével kapcsolatos kisfilmeket, fotókat, valamint a pályázat legkifejezőbb, legsikeresebb alkotásait őrzi.

Az időutazás következő megállója: 2069.

2069. október 25-én ismét nyílik a kapszula.

Aki teheti, feltétlenül nézze meg!


Menü

Navigáció