A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolájának tanulói évek óta sikeresen vesznek részt a Bolyai Matematika Csapatversenyeken. Az idén induló csapatok közül a 6. évfolyamos Agyasok érték el a legjobb eredményt, az országos döntőben IV. helyen végeztek.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolájából a 2022/2023. tanévben 10 csapat nevezett a Bolyai Matematika Csapatversenyre 3-8. évfolyamon.

 

A megyei, körzeti fordulót 2022. október 14-én bonyolították le az anyaiskolában, ahol minden csapat lelkesen és teljes erőbedobással küzdött.

Közülük kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 3.a osztályos Tudorok (Lipinszki Eszter, Katona László, Hődör Bertalan, Berta Csanád - felkészítő: Baranyiné Mészáros Edit), a 4.a osztályos Agymanók (Kothencz Ida, Kurai Marcell, Mihály Balázs, Szaszkó-Horesnyi Zénó - felkészítő: Bányainé Seprenyi Gabriella), valamint a 6.a osztályos Agyasok (Forgó Richárd, Kothencz Nándor, Mihály Attila, Sinkó Ádám - felkészítő: Kálmánné Fodor Zsuzsanna).

 

Mindhárom csapat az I. helyen jutott az országos írásbeli döntőbe. A 2022. november 18-án megrendezett fordulóban a 3.a és a 4.a osztályosok az erős középmezőnyben végeztek, a 6. évfolyamos Agyasok azonban bejutottak az ország legjobb 7 csapata közé a szóbeli döntőbe.

 

Az utolsó fordulót december 3-án Budapesten rendezték meg, és büszkén mondhatjuk el, hogy az Agyasok itt is kiválóan szerepeltek: az ország legjobb csapatainak versenyében IV. helyezést értek el.

 

Szívből gratulálunk a kiváló teljesítményhez!

 

Egyértelmű, hogy ebben az iskolában Agyasnak lenni szuper!