A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Kodály Zoltán gondolataival invitálja az érdeklődőket a Zene Világnapja alkalmából szervezett hangversenyére. Az ünnepi eseménynek az intézmény hangversenyterme ad otthont 2022. szeptember 29-én.

A Szegedi Tankerülti Központ fenntartásában működő alapfokú művészeti iskolákban az elmúlt tanévben mintegy 1400 diák vett részt zeneoktatásban. Ennek a létszámnak több mint a fele a Szegeden működő Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógiai kínálatát vette igénybe.

 

A kizárólag zeneoktatást végző nagyhírű iskola minden tanévben számtalan kimagasló versenyeredménnyel, sok-sok színvonalas rendezvénnyel, koncerttel tiszteleg a képviselt művészeti ág előtt, és hagyományaihoz híven idén is nívós hangversennyel emlékezik meg a Zene Világnapjáról.

 

Az intézmény a program népszerűsítése során Yehudi Menuhin gondolatait hívja segítségül, akinek kezdeményezésére az UNESCO október 1-jét a Zene Világnapjává nyilvánította: „A zene a káoszból rendet teremt; a ritmus a széttartót egységbe fogja; a melódia a megszakítottat folytonossá varázsolja; a harmónia az össze nem illőket összeegyezteti."

 

A meghívón pedig Kodály Zoltán szavai tűnnek fel: „A zene célja nem az, hogy ítéletet mondjunk róla, hanem, hogy táplálkozzunk vele. A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.”

 

Az ünnepi hangversenyre 2022. szeptember 29-én 17:30-kor várják a zenei táplálékra vágyó hallgatóságot.