Együttműködési megállapodást írt alá a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, valamint a Hódmezővásárhelyi Futball Club.

Együttműködési megállapodást írt alá a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, valamint a Hódmezővásárhelyi Futball Club. Az együttműködés célja, hogy a felek közös erővel támogassák a sportoló fiatalok sikeres életpálya építését, a sportolás és tanulás összhangját, valamint a kettős karrier lehetőségét.

Az esemény apropóján a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója, Kincses Tímea elmondta, a megállapodás lehetővé teszi, hogy általános iskolától kezdődően a középiskolás évek alatt is biztosítva legyen a sportolói ifjúsági életpályamodell folyamatos íve.

"Nagyon fontos, hogy a sportolás és a tanulás összhangját megteremtsük, illetve támogassuk a diákokat abban, hogy a sport továbbra is az életük része maradjon. Éppen ezért törekszünk arra, hogy sportolóbarát oktatást biztosítsunk"

– fogalmazott.

Az együttműködés ugyanakkor a sportolás melletti karrier utakra is fókuszál, azaz az alternatív életpályamodellekre is felkészítenék a résztvevő fiatalokat. 

Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Futball Club elnöke beszédében hangsúlyozta: ez egy régóta fennálló kapcsolat az intézmények között, ugyanis a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikummal, valamint a Szent István Általános Iskolával már született egy ilyen megállapodás korábban.

"A Tankerülettel és a Szakképzési Centrummal közösen azon dolgozunk, hogy a duális képzésünk olyan formában, olyan hatékonysággal működjön, hogy az ne csupán a sportnak és ne csupán az oktatásnak, hanem a kettő kombinációjának is tökéletes elegye legyen"

– emelte ki.

Az egyesület elnöke szerint ez a megállapodás egy újabb lépcsőfok afelé, hogy tökéletesítsék, és még hatékonyabbá tegyék a rendszert.

Szeretnénk, ha sportolói képzésünk a HSZC Eötvös József Technikum mellett más vásárhelyi középfokú oktatási intézményben is hatékonyan beilleszthető legyen – tette hozzá Horváth Zoltán.

Fotók: Gémes Sándor