Az 55. tanévébe lépő Szegedi Gregor József Általános Iskola jubileumi rendezvénysorozattal készül évfordulójának megünneplésére. A tanév végéig tartó gazdag programkínálattal a Gregor József nevének felvétele óta eltelt 10 esztendőről is szeretne méltó módon megemlékezni az intézmény.

Az iskola az eltelt 55 év alatt több névváltozást is megélt. Az 1963 szeptemberében felavatott új létesítmény hivatalosan Rózsa Ferenc Sugárúti Általános Iskolaként kezdte meg működését, majd a közterület nevének megváltozásával Fő Fasori Általános Iskola lett, de nagyon sokan csak Csikós Iskola néven emlegették az udvaron álló szobornak köszönhetően. Az életnagyságú kiscsikót ábrázoló képzőművészeti alkotás Samu Katalin szobrászművész munkája, mely az évek során az intézmény jelképévé vált.

Az iskola 10 évvel ezelőtt vette fel Gregor József operaénekes nevét.

A dupla évfordulóhoz kapcsolódó programsorozatot jubileumi tanévnyitó indította útjára, melyen az iskola nagy örömmel látta vendégül az 1963-ban 1. osztályt itt kezdő évfolyam képviselőit és az intézmény első igazgatóját, Csanádi Gézát. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével B. Nagy László, Újszeged országgyűlési képviselője is, valamint Gregorné dr. Takács Mária, az iskola névadójának özvegye. Az ünnepi tanévnyitó fénypontja a tűzijátékkal begördülő 550 szeletes torta volt.

A jubileumi tanév következő nagy közösségi eseményeként a Zene Világnapjához és Gregor József emlékéhez kötődő közös éneklést említhetjük. Az intézmény főbejáratánál megrendezett programra a diákok és pedagógusok szeretettel várak minden dalos kedvű szülőt, újszegedi lakost. Az ünnepség, melyen 3 népdalból álló népdalcsokor csendült fel, emléktábla avatásával zárult. Az épület homlokzatán elhelyezett táblát Gregorné dr. Takács Mária, a névadó özvegye, Nagy Attila a diáktanács elnöke, valamint Bárdos Inez, az iskola ifjú kick-box világbajnoka leplezte le.

Az emléktábla alatt időkapszula elhelyezésére került sor, mely az utódoknak szánt üzenetet, valamint az alapítók iskola által megőrzött levelét tartalmazta. A doboz felnyitása 2063-ban, az intézmény fennállásának 100. évfordulóján esedékes.

A teljes tanévet felölelő évfordulós programterv közösségi események egész sorát foglalja még magában. „A közösen átélt élmény közösséget kovácsol!” – üzeni mindenkinek a Fő fasoron működő, az 55. és a 10. évfordulóját egyaránt ünneplő, Csikós Iskolának becézett Szegedi Gregor József Általános Iskola.