Ismét gyermekzsivaj töltötte meg az iskolák termeit. A nyári vakáció élményeinek hatása alatt álló nebulók újra benépesítették a köznevelési intézményeket. Szeptember 2-án megkezdődött a 2019/2020. tanév, melyet Csongrád megyében hivatalosan a Csongrád Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia indított útjára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ Csongrád megyében 2019. augusztus 30-án tartotta közös tanévnyitó rendezvényét, a Csongrád Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciát.

A 2019/2020. tanévet útjára indító szakmai fórumot Dr. Holubán Csilla, a CSMKH Szegedi Járási Hivatalának hivatalvezetője nyitotta meg.

Ezt követően a köznevelés aktuális kérdéseiről esett szó neves oktatási szakemberek előadásában. Lebanov József főosztályvezető (EMMI) a köznevelési rendszer fejlesztéseiről, Brassói Sándor köznevelési elnökhelyettes (OH) az Oktatási Hivatal főbb feladatairól beszélt. Péterffy Balázs szakmai elnökhelyettes (KK) a Klebelsberg Központ fejlesztéseiről, terveiről nyújtott tájékoztatást.

A konferencia a délutáni órákban Dr. Szikora Ágnes főosztályvezető (OH) „A fenntarthatóságra nevelés és az ökoiskolák” című előadásával folytatódott, majd Hadházi Ilona főosztályvezető beszélt a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ  aktuális feladatairól.

A szakmai fórumot követő napokban az iskolák hagyományos vagy éppen rendhagyó tanévnyitó ünnepségekkel tárták ki kapuikat diákjaik előtt. A 2019/2020. tanév mindenhol zavartalanul indult útjára.

„A kaland elkezdődik…” – tudatta mindenkivel honlapján a Rókusi Általános Iskola.