Az e tanévben is megrendezett Fenntarthatósági Témahéten a Szegedi Tankerületi Központ iskolái kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A különböző tematikájú versenyeken való sikeres szereplésüknek köszönhetően a Szegedi Fekete István Általános Iskola és a Szegedi Gregor József Általános Iskola a Megye Legaktívabb Iskolája Díjat szerezte meg, a Tisza-parti Általános Iskola tanulói pedig irodalmi pályázaton remekeltek. Az eredményről decemberben kaptak értesítést az érintettek.

A 2020 októberében megszervezett Fenntarthatósági Témahéten az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógusok és diákok bevonásával kívánta a fenntarthatóság üzenetét közvetíteni és a téma iránti fogékonyságot növelni. Kiemelt területek az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés voltak.

A programsorozat projektgazdája és fő támogatója az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága, fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

A témák elmélyítése érdekében országos kísérőprogramokat és versenyeket is szerveztek.

A Szegedi Fekete István Általános Iskola a Fenntarthatósági Témahéten nyújtott kiemelkedő iskolai teljesítményéért a megyében elnyerte a Legaktívabb Iskola Díjat, és ezzel együtt 60 000 Ft értékű iskolai alapítványi támogatásban részesült.

Az intézmény a Fenntarthatósági Témahét keretében indított Energiahatékony Iskolai Programban is kimagasló eredményeket ért el, így a megye egyik legaktívabb iskolájaként további 35 000 Ft értékű eMAG utalvánnyal lett gazdagabb.

Az Energiahatékony Iskolai Programban a Szegedi Gregor József Általános Iskola is bravúrosan szerepelt, ő is elnyerte a megye legaktívabb iskoláinak járó 35 000 Ft értékű utalványt.

Megszületett a  2020. évi Erdők Hete, a Fenntarthatósági Témahét és a Világ Legnagyobb Tanórája keretében meghirdetett „Mesélnek a fák …” című irodalmi pályázat eredménye is. Az alkotó munka során a diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kellett képzelniük magukat. A három korcsoportot érintő pályázatra 330 pályamű érkezett.

A Tisza-parti Általános Iskolába járó Kosár Jázmin „Tavaszi ébredés” című műve és Molnár Tekla „Tölgyfa meséje” a legjobb művek között szerepelnek.

A karácsonyi ajándéknak is beillő elismerésekről decemberben kaptak értesítést az érintettek.

Illusztráció: Fenntarthatósági Témahét a Tisza-parti Általános Iskolában