Fiatal még, de kétségtelenül nagy szakmai tudás birtokában van a mórahalmiak MAMI-ja. A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola november-december havi programja is igazolja, kimagasló pedagógiai munka folyik az intézményben. Egy fergeteges év végi művészeti programkavalkád részese lehet az, aki szeretné ezt személyesen is megtapasztalni.

30 éves a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola. A mindenki által csak MAMI-ként emlegetett művészeti intézmény hatalmas programkavalkáddal búcsúzik el a jubileumi évtől.

A novemberi rendezvények közé tartozik például a hagyományteremtő szándékkal megszervezett I. Bán Sándor Megyei Zongoraverseny is, mely a környék tizenkét iskolájának több mint hetven zongorista növendéke számára adott lehetőséget a megmérettetésre.

Novemberben indult útjára az intézmény munkáját átfogóan bemutató azon többnapos programsorozat is, mely a zenei tanszakok bemutatkozása, a nívós hangversenyek mellett kézműves kiállításnak és néptáncgálának is helyet ad.

A rendezvény december 19-én karácsonyi hangversennyel zárul, ahol az iskola egykori és jelenlegi növendékei, pedagógusai is fellépnek.

A kerek évfordulót ünneplő intézmény Kodály Zoltán gondolatait választotta hitvallásul:

 „ Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”

A virágos réthez kívánunk nagyon sok sikert!